Ruim 40% van alle Nederlandse huishoudens heeft een kat of een hond. En de liefde voor deze viervoeters gaat ver. Van premium hondenbrokjes tot high end fashion; kosten nog moeite worden gespaard door hun baasjes om hun viervoeters in de watten te leggen.

Maar sommige mensen vinden deze huisdieren al weer gewoontjes en gaan een stap verder en schaffen zich een exotisch dier aan

Grote sterren gingen hun al voor. Acteur George Clooney haalde varken Max in huis, Tori Spelling kip Coco en Justin Bieber aapje Mally. https.

Maar ook Martha Stewart besloot om niet één maar 15 snoezige Chinchilla’s https aan te schaffen. Nog nooit van een Chinchilla gehoord? Chinchilla’s zijn knaagdieren en afkomstig van de Peruaanse en Chileense hoogvlakten. Ze hebben donkere ogen, grote oren, een lange pluimstaart en een snoezige snor. Ze lijken op een kruising van cavia, konijn en rat en hebben een super zacht vacht.

Zo een vertederend kleine Chinchilla vraagt natuurlijk om een beeldige outfit en goed gekleed zoals Martha altijd is; verwacht ik dus niet anders dan dat ze haar Chinchilla’s ook stijlvol door het leven laat huppelen. Paris Hilton en haar Chihuahua’s zijn daar een goed voorbeeld van en wellicht een inspiratie voor Martha Stewart. Bij elke fotosessie hebben Paris hondjes een passend en mooi designer outfit aan wat mooi aansluit bij haar eigen garderobe.

Zelf steek ik mijn kids ook graag in Ralph Lauren kinderkleding. En als ik zelf een Chinchilla had; zou ik haar ook voor een fotosessie in de kleding van Ralph Lauren kinderkleding steken. Misschien moet ik wel eerst de kleding vermaken?

Wil je er ook een aanschaffen? Hierbij nog paar weetjes en verzorgingstips om rekening mee te houden:

De vacht van de Chinchilla’s is 30 keer zo zacht als ons menselijk haar. Het heeft tevens de hoogste haardichte van welk dier dan ook met meer dan 20.000 haren per kwadraat cm. Hun vacht is zo dik dat zelf parasieten zoals vlooien er verstikt in zouden raken. Waar uit ons mensen slechts één haar per follikel groeit; is dat bij de Chinchilla’s al gauw 90 haren per follikel. Dit is tevens een van de reden waarom Chinchilla’s gefokt en bontjassen van hun vacht gemaakt worden.

Chinchilla’s hebben veel onderhoud nodig en moeten regelmatig in een stofzandbad gedompeld worden om zich van overtollig vuil en vet te ontdoen. En helaas hebben ze ook geen huidschilfers wat met name sneller voor allergieën zorgt. Ze zijn het beste als koppel aan te schaffen om depressies en apathie te voorkomen en in een grote kooi van 90 x 60 x 60 cm https te houden.

Maar desondanks de intensieve verzorging is de aanschaf van een Chinchilla de moeite waard. Je krijgt er een vriendelijk en nieuwsgierig maatje erbij die niet alleen zacht van karakter is maar ook vol energie zit. Deze nachtdieren worden 15 – 20 jaar oud https, slapen overdag en zijn ’s avonds actief. Ideaal als je overdag werkt en ’s avonds weer thuis bent.

galore