Pellets

De chinchilla heeft een zeer gevoelige spijsvertering. De voorkeursvoeding gaat dan ook uit naar speciale chinchilla-pellets. Hierin zitten alle voedingsstoffen die het diertje nodig heeft. Het is voer in een vaste korrel en er zit maar een soort in de zak. Het is dus geen gemengd voer. Hierdoor voorkomt men dat de chinchilla de lekkerste, vaak minder gezonde, brokjes uit het voer haalt en de minder lekkere, maar juist gezonde, laat liggen.

Bewaar het voer voor uw chinchilla ook altijd op een droge plek en zorg dat het vers is en blijft.

Hoeveelheid voer

Voorzie de chinchilla nooit van teveel voer. Zo’n 20 tot 30 gram pellets per dag is meer dan voldoende. Daarnaast voorziet u de chinchilla dagelijks van veel vers stro en eventueel wat hooi. Het hooi mag overigens niet te jong zijn of te veel klaver bevatten. Hierin zit namelijk teveel eiwit in.

Snoepjes

Wilt u uw chinchilla belonen dan kunt u dat het beste doen met een klein stukje gedroogd fruit of een rozijntje. Een rozenbottel of paardenbloemblaadje is ook een goed alternatief. Geef chinchilla’s nooit pinda’s, zonnebloempitten of nootjes als traktatie. Voer met een te hoge suiker-, eiwit- of vetwaarde kunnen de diertjes erg ziek maken.

galore