Waar koopt u een chinchilla?

Chinchilla’s zijn te koop bij gespecialiseerde fokkers en particulieren. Daarnaast hebben dierenspeciaalzaken heel soms ook chinchilla’s te koop. Een chinchilla-opvang is natuurlijk ook een hele goede manier om aan uw chinchilla te komen.

Let erbij de aanschaf goed op of de diertjes er gezond uitzien. Hebben ze een goede ontlasting en zijn de verblijven schoon? Het verschilt eigenlijk niet zo met de aanschaf van een hond of kat (of eigenlijk eender welk huisdier).

Belangrijk bij de aanschaf

Informeer uzelf van tevoren goed over het houden van chinchilla’s als huisdier. Het is absoluut geen dier voor een beginnende huisdiereigenaar en voor het op verantwoorde wijze houden van dit beestje is enige ervaring niet onbelangrijk.

Ga van tevoren eens kijken bij iemand die chinchilla’s heeft om te zien en ervaren wat het houden van chinchilla’s allemaal met zich meebrengt.

Aanschafprijs

De gemiddelde aanschafprijs van een chinchilla is afhankelijk van de kleur en het ras, maar gemiddeld ligt het zo tussen de 20 en 100 euro. De echt grote kosten liggen echter in de huisvesting van dit huisdiertje. Ze vergen namelijk een grote kooi, welke al gauw rond de 150 euro kan kosten.

Dan zijn er nog de terugkerende kosten zoals het speciale chinchilla voer, het hooi, bad zand en eventuele dierenartskosten.

galore