Natuurlijk materiaal

Wilgentakken, beukentakken of fruitboom takken dienen niet alleen perfect als klimmateriaal. Ze zijn ook ideaal als knaagmateriaal voor uw chinchilla.

Als bodembedekking gebruikt u het best maïs of beukensnippers. Kies

sowieso altijd voor een bodemmateriaal dat biologisch afbreekbaar is. Het mag niet stoffig zijn en geen klontjes vormen wanneer het vochtig wordt. Bodemmateriaal dat klontjes vormt geeft namelijk gevaar voor verstopping wanneer de chinchilla het inslikt.

Voerbak en drinkfles

Voor het aanbieden van voer en water aan uw chinchilla is er logischerwijs een voerbakje en drinkfles nodig. Zorg voor een verzwaarde voerbak, liefst van een stevig materiaal als keramiek. Op deze manier voorkomt u dat de chinchilla aan het bakje kan gaan knagen, en dat hij deze omgooit.

De drinkfles hangt u het beste aan de buitenkant van het verblijf wanneer dit een plastic fles betreft. Wilt u de fles binnen in het verblijf hangen, zorg dan voor een glazen drinkfles.

Reiniging

Vervang het water in de waterfles dagelijks en maak hierbij de fles altijd netjes schoon. Reinig tevens de voerbak regelmatig.

Vervang de bodembedekking van de kooi minimaal eens per week, maar zo nodig vaker. De gehele kooi reinigen doet u liefst eens per maand. Hiervoor kunt u een schoonmaakmiddel aanschaffen, speciaal geschikt voor dierenhokken. Dit is te krijgen bij de dierenspeciaalzaak.

galore